5 Ağustos 2017 Cumartesi

İndeksleyicileri Anlatırken Konuyu Uzatmak


C# üzerine çalışırken sıra indeksleyicilere gelince, konuyu gereğinden fazla uzattığımız sanısına kapıldık. Bu nedenle hemen yazmaya ara verip bu “uzatma sanısına” kafa yorduk. Sonunda hazırladığımız metne aşağıda verilen 2 paragrafı eklemeyi uygun gördük.

“Bazı okurlar konuyu uzattığımızı düşüneceklerdir. Daha önce C# uygulaması geliştirip bir şekilde bu kitabı inceleme imkanı bulanlar indeksleyicilerin anlatıldığı bu bölüme şöyle bir baktıklarında, konuyu gereksiz yere uzattığımızı düşünmeleri ihtimal dahilindedir. Bu nedenle yukarıdaki sayfaları kaleme aldıktan sonra acaba konuyu gereksiz yere fazla mı uzattık diye kendimizi sorguladık.

En kestirme değerlendirmenin mevcut kaynakları incelemek olduğuna karar verdik. Bu düşünce ile yıllardır el bile sürmediğimiz birkaç C# kitabında indeksleyicilerin anlatıldığı bölümlerin başlangıç açıklamalarına baktık. Bununla da yetinmedik, google ile arama yapıp blog sitelerinde birkaç indexer konulu makale bulup inceledik. En son olarak youtube’da birkaç video’yu izleyince indexer’ları anlatırken konuyu uzatma kaygımızın yersiz olduğuna karar verdik. Çünkü insanların indexer’ları anlatırken çok zorlandıklarını gördük. Tecrübeli kişiler indexer’ları anlatırken bu kadar zorlandıklarına göre henüz yolun başında olanların anlamaları da bir o kadar zor olmalıdır.“

 

Hiç yorum yok: